Financieel Vitaal bij woondiensten
Voor medewerkers bij woondiensten is Financiële Vitaliteit een essentieel onderdeel om goed in hun vel te zitten. Als je financieel gezond bent kan je je helemaal richten op de dingen waar je voldoening van krijgt. Ontdek op welke manieren organisaties en bedrijven hun medewerkers hierin kunnen ondersteunen.
FinVit programma's voor woondiensten
Hieronder staan de programma’s die ervoor zorgen dat medewerkers bij woondiensten Financieel Vitaal worden. De programma’s met financieel advies kan je inzetten op diverse momenten in je leven bijvoorbeeld als je last hebt van geldtekort, (onverwachte) veranderingen in je leven en het op orde krijgen van je pensioen.
Wil je dit ook voor jullie organisatie of bedrijf? Klik hier om contact met ons op te nemen.
1. Inflatie en nu?
Krijg hulp van een budgetcoach om je geldzaken op orde te maken-
Je komt iedere maand geld tekort
-
De boodschappen zijn te duur
-
Je vindt geldzaken moeilijk
-
Je hebt teveel schulden
2. Life events
Krijg hulp van een financieel adviseur bij (plotselinge) veranderingen in je leven-
Je hebt een hoge studieschuld
-
Je wil een (ander) huis kopen
-
Je partner is overleden
-
Je bent langdurig ziek
-
Je verliest je werk
-
Je gaat scheiden
3. Pensioen in zicht
Krijg hulp van een financieel planner om je pensioen op jouw situatie af te stemmen-
Je wil eerder stoppen met werken
-
Je wil je pensioen goed regelen
-
Je gaat bijna met pensioen
-
Je pensioen is nog ver weg
Wil je dit ook voor jullie organisatie?
Ben jij een leidinggevende of HR-medewerker en wil je dit ook voor jouw organisatie of bedrijf? In veel gevallen is het gratis en wordt het gefinancierd uit het fonds van Woondiensten.
Financieel vitale werknemers
Je geldzaken op orde hebben, dat is fijn. CNV FinVit noemt dat financieel vitaal. We weten inmiddels dat bijna iedereen wel eens geldstress ervaart. Of het nu gaat om de maandelijkse balans, zorgen om je pensioen en alles daar tussenin. Maar wist je dat geldstress tot grote problemen kunnen leiden? Je kunt je er onrustig, ongelukkig of ontevreden door voelen, het heeft impact op jouw prestaties op de werkvloer en ook je relatie(s) kunnen erdoor onder druk komen te staan.
We helpen je daarom graag om financieel vitaal te worden en te blijven. Met onze programma’s gaan we samen met jou werken aan een toekomst zonder geldstress. De programma’s zijn er speciaal voor iedereen die werkzaam is bij woondiensten en het allermooiste: Het is volledig kosteloos. Onze financiële adviseurs staan voor je klaar. Wat houdt je nog tegen?
Veelgestelde vragen over de programma's
Jouw sector vindt het belangrijk dat werknemers financieel vitaal worden, zijn en blijven. Daarom hebben werkgevers in jouw cao de bijzondere afspraak gemaakt dat werknemers bij woondiensten gratis gebruik kunnen maken van een of meer programma’s.
Nee, zeker niet. Deelname aan één of meer van de drie programma’s is vrijwillig. Maar het kan wel verstandig zijn. Het doel van het programma is dat iedereen (óók als je geen financiële problemen hebt) meer inzicht krijgt in zijn of haar huidige geldsituatie en ontdekt hoe je geld beter kunt organiseren.
De programma’s kan je los van elkaar volgen. Wat het beste bij je past is afhankelijk van je situatie of hulpvraag als je start. We helpen je hier uiteraard bij als je je aanmeldt. Of je nou één of meer van onze programma’s volgt: je kunt er gratis gebruik van maken als jouw cao hier afspraken over gemaakt heeft.
We gaan er in onze dienstverlening van uit dat de meeste mensen met een baan (16-67 jaar) beschikken over een computer met internetverbinding en een e-mailadres. Veel van onze tools of digitale bijeenkomsten kun je in je eigen tijd volgen of gebruiken op je eigen computer. Mocht dit voor jou nou niet zo zijn, neem dan contact met ons op. Dan kijken we hoe we je kunnen helpen.
Alle informatie die je met ons deelt, blijft vertrouwelijk. Hierin is er geen contact met je werkgever. Tijdens het programma werken we uitsluitend met professionals in het vakgebied van financiën.
Er zijn maar weinig werknemers die hun geldzorgen op het werk bespreken. Dat taboe willen we graag doorbreken. Daarom helpen we niet alleen werknemers, maar organiseren we ook trainingen en workshops voor leidinggevenden, om hen meer inzicht en handvatten te geven over dit onderwerp. Bij een aantal grote bedrijven, zoals Scania en Bosch, hebben we daar al uitstekende ervaringen mee opgedaan.