Contact met CNV FinVit
Stel hieronder je vraag
Wil je meer informatie over onze programma’s? Ben je benieuwd of het voor jullie ook kosteloos is omdat het vanuit een fonds gefinancierd kan worden? Of heb je een andere vraag? Neem dan contact met ons op.
Vul onderstaand contactformulier in. Je ontvangt dan zo snel mogelijk reactie.
Adres
CNV FinVit
Tiberdreef 4
3561 GG Utrecht
Postbus 2475
3500 GL Utrecht
Bellen
Tijdens werkdagen van 08.30 – 17.00 uur is de CNV Academie bereikbaar op 030 - 7511 747.
Veelgestelde vragen van werkgevers
Het kan per organisatie verschillen bij wie het loonbeslag binnenkomt. Als het loonbeslag invloed heeft op de uitvoering van de werkzaamheden, kan je als leidinggevende geïnformeerd worden. Je kunt dan het gesprek aangaan met de werknemer.
Als leidinggevende moet je je ervan bewust zijn dat loonbeslag een gevoelig onderwerp is, dus voorzichtigheid en vertrouwelijkheid zijn belangrijk. Een loonbeslag is een signaal dat jouw werknemer geldproblemen kan hebben, dus het is wel raadzaam om het gesprek aan te gaan. Je kunt jouw werknemer ook betrekken bij het controleren van het loonbeslag en het verstrekken van de informatie aan de deurwaarder.
Het is raadzaam om jouw beleid over de verwerking van loonbeslag vast te leggen in een regeling en die te delen met jouw werknemers. Zo is voor iedereen duidelijk hoe jouw organisatie hiermee omgaat.
Ja, je bent verplicht om loonbeslag door te voeren. Je kunt een boete krijgen wanneer je weigert.
Als werknemers geldproblemen hebben, kunnen ze bang zijn voor de mening van de werkgever. Of dat de werkgever ze anders gaat behandelen als de werkgever ervan weet. Het belangrijkste is om een werkklimaat te creëren waarin mensen zich veilig voelen om dit soort problemen met de werkgever te delen. Dit gaat niet vanzelf, daar moet je in investeren. Ga bijvoorbeeld ook buiten het werk eens iets leuks met elkaar doen. Dit draagt bij aan een veilige sfeer, waardoor werknemers eerder met jou zullen delen hoe het echt met ze gaat. Hierbij is het belangrijk dat je niet meteen je mening of oordeel klaar hebt. Wij kunnen je hier graag mee helpen.
- hoger ziekteverzuim
- meer stress, irritatie, ruzie
- verzoek om meer uren, voorschot of lening
- concentratieverlies
- geld lenen van collega’s
- veel bellen of gebeld worden
- niet deelnemen aan gesprekken over geld
- vermoeid of laat op het werk verschijnen
- privé in werkkleding rondlopen