Financieel Vitaal in de visdetailhandel

Voor medewerkers in de visdetailhandel is Financiële Vitaliteit een essentieel onderdeel om goed in hun vel te zitten. Als je financieel gezond bent kan je je helemaal richten op de dingen waar je voldoening van krijgt. Ontdek op welke manieren bedrijven hun medewerkers hierin kunnen ondersteunen. 

FinVit programma's voor visdetailhandel

Hieronder staan de programma’s die ervoor zorgen dat medewerkers in de visdetailhandel Financieel Vitaal worden. De programma’s met financieel advies kan je inzetten op diverse momenten in je leven bijvoorbeeld als je last hebt van geldtekort, (onverwachte) veranderingen in je leven en het op orde krijgen van je pensioen. 

Wil je dit ook voor jullie bedrijf? Klik hier om contact met ons op te nemen.

1. Inflatie en nu?

Krijg hulp van een budgetcoach om je geldzaken op orde te maken
 • Je komt iedere maand geld tekort
 • De boodschappen zijn te duur
 • Je vindt geldzaken moeilijk
 • Je hebt teveel schulden

2. Life events

Krijg hulp van een financieel adviseur bij (plotselinge) veranderingen in je leven
 • Je hebt een hoge studieschuld
 • Je wil een (ander) huis kopen
 • Je partner is overleden
 • Je bent langdurig ziek
 • Je verliest je werk
 • Je gaat scheiden

3. Pensioen in zicht

Krijg hulp van een financieel planner om je pensioen op jouw situatie af te stemmen
 • Je wil eerder stoppen met werken
 • Je wil je pensioen goed regelen
 • Je gaat bijna met pensioen
 • Je pensioen is nog ver weg

Wil je dit ook voor jullie visbedrijf?

Ben jij eigenaar of leidinggevende en wil je dit ook voor jouw bedrijf? In veel gevallen is het gratis en wordt het gefinancierd uit het fonds van Visdetailhandel. 

Klik hier om contact met ons op te nemen.

Financieel vitale werknemers

Je geldzaken op orde hebben, dat is fijn. CNV FinVit noemt dat financieel vitaal. We weten inmiddels dat bijna iedereen wel eens geldstress ervaart. Of het nu gaat om de maandelijkse balans, zorgen om je pensioen en alles daar tussenin. Maar wist je dat geldstress tot grote problemen kunnen leiden? Je kunt je er onrustig, ongelukkig of ontevreden door voelen, het heeft impact op jouw prestaties op de werkvloer en ook je relatie(s) kunnen erdoor onder druk komen te staan.

We helpen je daarom graag om financieel vitaal te worden en te blijven. Met onze programma’s gaan we samen met jou werken aan een toekomst zonder geldstress. De programma’s zijn er speciaal voor iedereen die werkzaam is in de visdetailhandel en het allermooiste: Het is volledig kosteloos. Onze financiële adviseurs staan voor je klaar. Wat houdt je nog tegen?

Veelgestelde vragen over de programma's

Jouw sector vindt het belangrijk dat werknemers financieel vitaal worden, zijn en blijven. Daarom hebben werkgevers in jouw cao de bijzondere afspraak gemaakt dat werknemers in de visdetailhandel gratis gebruik kunnen maken van een of meer programma’s.

Nee, zeker niet. Deelname aan één of meer van de drie programma’s is vrijwillig. Maar het kan wel verstandig zijn. Het doel van het programma is dat iedereen (óók als je geen financiële problemen hebt) meer inzicht krijgt in zijn of haar huidige geldsituatie en ontdekt hoe je geld beter kunt organiseren.

De programma’s kan je los van elkaar volgen. Wat het beste bij je past is afhankelijk van je situatie of hulpvraag als je start. We helpen je hier uiteraard bij als je je aanmeldt. Of je nou één of meer van onze programma’s volgt: je kunt er gratis gebruik van maken als jouw cao hier afspraken over gemaakt heeft.

We gaan er in onze dienstverlening van uit dat de meeste mensen met een baan (16-67 jaar) beschikken over een computer met internetverbinding en een e-mailadres. Veel van onze tools of digitale bijeenkomsten kun je in je eigen tijd volgen of gebruiken op je eigen computer. Mocht dit voor jou nou niet zo zijn, neem dan contact met ons op. Dan kijken we hoe we je kunnen helpen.

Alle informatie die je met ons deelt, blijft vertrouwelijk. Hierin is er geen contact met je werkgever. Tijdens het programma werken we uitsluitend met professionals in het vakgebied van financiën.

Er zijn maar weinig werknemers die hun geldzorgen op het werk bespreken. Dat taboe willen we graag doorbreken. Daarom helpen we niet alleen werknemers, maar organiseren we ook trainingen en workshops voor leidinggevenden, om hen meer inzicht en handvatten te geven over dit onderwerp. Bij een aantal grote bedrijven, zoals Scania en Bosch, hebben we daar al uitstekende ervaringen mee opgedaan.

Geldtype Test al gedaan?

geldtype test geldzorg

Beantwoordt 6 meerkeuzevragen en ontdek welk geldtype je bent. Kom er achter waar jouw valkuilen en kansen liggen om Financieel Fit te worden. 

2461 mensen gingen je voor

50%

Je bent er bijna!

Met het Week van het Geld pakket maak je geldzorgen en financiële fitheid bespreekbaar op de werkvloer. Waar mogen we het pakket vrijblijvend naartoe sturen?

Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden

Groei (programma 2)

Boek De Geldreis
Per post ontvang je het boek De Geldreis.
Een boek dat gaat over geldstress. Wat is het? Wat doet het met je? En hoe reken je er mee af.

Microlearning
Elke deelnemer aan dit programma kan gebruik maken van de microlearning De Geldreis. Afhankelijk van je agenda maak je de keuze hoe vaak je deze microlearning wilt volgen: 1x per week of 1x per 2 weken. Het gaat om totaal 14 lessen van ongeveer 0,5 – 1 uur.
Na de aanvraag krijg je hierover alle informatie, inclusief een downloadlink van het bijbehorende werkboek.

Financieel fitcoach (optioneel)
Elke deelnemer aan dit programma kan 1 uur gebruik maken van een financieel fitcoach. De financieel fitcoach kan bijvoorbeeld vragen beantwoorden tijdens of na het volgen van de microlearning. Met deze coach maak je samen de kwaliteit van je huidige leven inzichtelijk: wat gaat er vooral wél goed.  Je krijgt inzichtelijk welke verandering nodig is om meer rust over je geld te hebben. Ook helpt de financieel fitcoach je richting geven aan een passende vervolgstap. Contact met de coach kan telefonisch, via videobellen, e-mail of Whatsapp. Het gebruik maken van een coach is volledig vrijblijvend en optioneel.

50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we het e-book naartoe sturen?

Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden

50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we het e-book naartoe sturen?

Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden

50%

Voorkom geldzorgen op de werkvloer

Kun jij meerdere signalen afvinken voor (één van) jouw werknemers?
Dan is er werk aan de winkel!

Download gratis ons e-book “In gesprek over geld” om jou te helpen bij het starten en voeren van een gesprek over geld.

Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden

Financieel planner

Een jaar lang kun je gebruik maken van de Financieel planner met bijbehorende app. In deze planner krijg je inzichten en tips over je financiën.

Via grafieken, stoplichten en de tijdlijn krijg je een duidelijk beeld van hoe je financiële levenslijn eruit gaat zien.

De Financieel planner krijg je als onderdeel van programma 3 van het Financieel Fitpakket. Per e-mail is een vouchercode verstuurd met uitleg om toegang te krijgen tot de Financieel planner. De vouchercode geeft recht op een jaar gratis gebruik van de Financieel planner.

Heb je geen e-mail met vouchercode ontvangen? Stuur een e-mail naar info@cnvgeldzorg.nl.

Algemene voorwaarden

Voor het invullen van een contactformulier vragen we je om persoonsgegevens aan CNV door te geven. Dit is nodig voor een goede afhandeling van je verzoek.

Voor meer informatie over het verwerken van persoonsgegevens verwijzen we je graag naar de privacyverklaring.

Algemene voorwaarden

Voor het aanmelden van een product vragen we je persoonsgegevens “naam” en “e-mailadres” aan CNV door te geven. Dit is nodig voor een goede informatievoorziening over het product. Het gaat hier bijvoorbeeld om het ontvangen van een e-mail met de link naar het product en een bedankmail met aanvullende informatie. Daarnaast behoudt CNV de mogelijkheid als extra (gratis) service om na het inschrijven voor een product relevante informatie per e-mail te kunnen sturen. Uiteraard zal dit gaan om informatie dat te maken heeft met het verbeteren van je financiële situatie. Het is altijd mogelijk je af te melden voor toekomstige e-mails. Dit kan via de afmeldlink in de e-mail of via info@cnvgeldzorg.nl.

Voor meer informatie over het verwerken van persoonsgegevens verwijzen we je graag naar de privacyverklaring.

Online huishoudboekje

Met het huisboekje kun je zelf je huidige en ook toekomstige geldzaken onafhankelijk regelen. Transacties komen automatisch in de juiste categorie. Boodschappen bij boodschappen, vaste lasten bij vaste lasten, etc. Zo krijg je overzicht over je inkomsten en uitgaven en weet je waar je geld aan uitgeeft. Met dit inzicht kun je sturen naar meer grip op je dagelijkse knip.

E-learning
Uitkomen met je inkomen

Verbeterkansen om je eigen situatie in kaart te brengen:

 • Krijg je eigen financiële overzicht.
 • Bepaal je verbeterkansen.
 • Waar nodig: inzicht in een vervolgtraject (bijv. budgetcoach) voor meer ondersteuning.

Budgetcoach

De budgetcoach (PGGM&CO / CNV Geldzorg) is een coach die je 1 op 1 helpt grip te krijgen op je maandelijkse inkomsten en uitgaven. Je leert waar je kan besparen en waar je op moet letten. Na verloop van tijd merk je dat je weer controle krijgt over jouw bankrekening en makkelijker leert sparen. Het is coaching op maat en dus staan jouw vragen centraal. Zo leer je altijd wat jij nodig hebt om financieel gezond te blijven.

De budgetcoach is beschikbaar gesteld door Woonzorggroep Samen maar werkt geheel zelfstandig. Dat wil zeggen dat jouw inschrijving en coaching geheel anoniem en vertrouwelijk is. Jouw traject komt niet bij Woonzorggroep Samen terecht.

Je hebt recht op 1 uur coaching. Dit kunt indelen als bijv. 2x 30 minuten of 3x 20 minuten.

Startpakket

Je ontvangt gratis een startpakket. Dit pakket bestaat uit: pen, rekenmachine, luxe map, kasboek, tabbladen met tips en een inlog voor de digitale cursus Uitkomen met je inkomen.

Algemene voorwaarden

Voor het aanvragen van het Financieel Fitpakket vragen we je persoonsgegevens aan CNV door te geven. Dit is nodig voor een goede behandeling van je aanvraag. Het gaat hier bijvoorbeeld om het ontvangen van een e-mail met informatie over relevante producten of diensten van het Financieel Fitpakket. Ook ontvang per post gratis het startpakket. Daarnaast behoudt CNV de mogelijkheid als extra (gratis) service om na de aanvraag voor het Financiële Fitpakket relevante informatie per e-mail te kunnen sturen. Uiteraard zal dit gaan om informatie dat te maken heeft met het verbeteren van je financiële situatie. Het is altijd mogelijk je af te melden voor toekomstige e-mails. Dit kan via de afmeldlink in de e-mail of via info@cnvgeldzorg.nl.

Voor meer informatie over het verwerken van persoonsgegevens verwijzen we je graag naar de privacyverklaring.

Inhoud Financieel Fitpakket

Startpakket
U krijgt gratis het startpakket met map, rekenmachine en toebehoren thuisgestuurd.

Financieel planner
Een jaar lang gebruik maken van de Financieel planner. Voor u staat deze handige tool klaar met grafieken, stoplichten en tips die veel nieuwe inzichten geeft.

Online advies
Een onafhankelijke financieel adviseur neemt contact met u op om uw toekomst te bespreken en geeft advies bij uw planning. 

Webinar “Je  geld voor later”
U krijgt per e-mail een uitnodiging voor het webinar.

Algemene voorwaarden

Voor het aanmelden van het webinar vragen we je persoonsgegevens “naam” en “e-mailadres” aan CNV door te geven. Dit is nodig voor een goede informatievoorziening over het webinar. Het gaat hier bijvoorbeeld om het ontvangen van een e-mail met de link naar het webinar en een bedankmail met aanvullende informatie. Daarnaast behoudt CNV de mogelijkheid als extra (gratis) service om na het inschrijven voor het webinar relevante informatie per e-mail te kunnen sturen. Uiteraard zal dit gaan om informatie dat te maken heeft met het verbeteren van je financiële situatie. Het is altijd mogelijk je af te melden voor toekomstige e-mails. Dit kan via de afmeldlink in de e-mail of via info@cnvgeldzorg.nl.

Voor meer informatie over het verwerken van persoonsgegevens verwijzen we je graag naar de privacyverklaring.

Toekomst (programma 3)

Workshop “Je  geld voor later”
Tijdens een (online) workshop krijg je tips en trucs waarin je te zien krijgt of je wensen en dromen financieel haalbaar zijn. Deze bijeenkomsten vinden meerdere keren per jaar plaats en je kunt je hier vrijblijvend voor inschrijven. Na je aanvraag krijg je een mail met verschillende data.

Financieel planner
Een jaar lang kun je gebruik maken van de Financieel planner met bijbehorende app. In deze planner krijg je inzichten en tips over je financiën.

Onafhankelijk financieel adviseur
Een onafhankelijke financieel adviseur neemt contact met je op om jouw toekomst te bespreken en geeft je advies bij je planning. 

Groei (programma 2)

Startpakket
Per post ontvang je een welkomstmap. In deze map vind je: een inleiding op het programma, rekenmachine, kasboek en financieel jaaroverzicht.

Huishoudboekje met app
Elke deelnemer aan dit programma kan gebruik maken van een online huishoudboekje met bijbehorende app. In het huishoudboekje kan je de inkomsten en uitgaven eenvoudig bijhouden. Bij dit programma zit een gratis zilverabonnement van een jaar inbegrepen. Na de aanvraag krijg je per e-mail de inloggegevens gestuurd.

Coach (optioneel)
Elke deelnemer aan dit programma kan gebruik maken van een coach van CNV Geldzorg. De coach kan bijvoorbeeld vragen beantwoorden tijdens of na het volgen van de digitale cursus. De coach maakt samen met de deelnemer zijn huidige financiële situatie inzichtelijk. Ook geeft de coach advies in het maken van een passende vervolgstap. Het gebruik maken van een coach is volledig vrijblijvend. Het is mogelijk om contact te hebben met de coach via telefoon, videobellen of dat de coach bij je thuis langskomt.

Inzicht (programma 1)

Startpakket
Per post ontvang je een welkomstmap. In deze map vind je: een inleiding op het programma, rekenmachine, kasboek en financieel jaaroverzicht.

Digitale cursus: “Uitkomen met je inkomen”
Deze cursus geeft je inzicht in je financiële situatie. Je krijgt hierdoor overzicht en je weet wat je vervolgstappen zouden kunnen zijn. Je kunt de cursus op je eigen tempo en tijd volgen. Na je aanvraag krijg je per e-mail de inloggegevens.

Budgetcoach
Elke deelnemer aan dit programma kan gebruik maken van een budgetcoach van CNV Geldzorg. De budgetcoach kan bijvoorbeeld vragen beantwoorden tijdens of na het volgen van de digitale cursus. De budgetcoach maakt samen met de deelnemer zijn huidige financiële situatie inzichtelijk. Ook geeft de budgetcoach advies in het maken van een passende vervolgstap. Het gebruik maken van een budgetcoach is volledig vrijblijvend. Het is mogelijk om contact te hebben met de budgetcoach via telefoon, videobellen of dat de budgetcoach bij je thuis langskomt.

Bedankt voor je bericht

We hebben je bericht goed ontvangen.
Eén van onze medewerkers neemt zo snel mogelijk met jou contact op.